Pianoles

MuziekvooriederKind-AnnavanKooij-7814

Pianoles

Woon je in Utrecht of omgeving en wil je dolgraag op pianoles? Wil je leuke liedjes van blad spelen of lekker improviseren op dit prachtige instrument? Alles is mogelijk in de pianolessen van Muziek voor Ieder Kind. Als beginner kun je binnen een paar lessen al een liedje leren. Ben je gevorderd? Ook dan helpen onze enthousiaste en vakkundige docenten je graag om je verder te ontwikkelen.  

Wat leer je in de pianoles? 

  • Je krijgt een goede technische basis; je leert een goede houding aan en leert wat goede vingerzettingen zijn
  • Je ontwikkelt je gevoel voor ritme
  • Je traint je gehoor
  • Je leert noten lezen 

Hoe werken we?
Bij Muziek Voor Ieder Kind werken we met een lesmethode en leuke speelstukken die passen bij de interesse van het kind, zijn of haar niveau en zijn of haar ontwikkelingsfase. Met noten lezen beginnen we doorgaans als het kind in groep 3 zit. We luisteren naar de wensen van de leerling en sluiten hier zo goed mogelijk op aan. Daarnaast dragen we graag ideeën aan. In de lessen besteden we veel aandacht aan samenspel. Ook kunnen kinderen elk jaar meedoen aan de leerlingenuitvoering. Dit is een mooi moment om te kunnen laten zien wat leerlingen geleerd hebben. De leerlingenuitvoering is voor zowel leerlingen als ouders en opa’s en oma’s een feestelijke gebeurtenis.

Het thuis oefenen van de liedjes en stukken vormt een belangrijk onderdeel voor het leren beheersen van het instrument. Als een kind dagelijks – afhankelijk van de leeftijd – tussen de 10 en 30 minuten oefent, dan boekt de leerling goede resultaten.  

Groepslessen of individueel
Op een aantal locaties is het mogelijk om individueel les te krijgen. Op alle locaties zijn groepslessen mogelijk. In het overzicht hiernaast vind je hier per locatie meer informatie over.  

Introductiecursus
Het is mogelijk om te beginnen met een introductiecursus van tien lessen. Zo kan je kind ervaren of er een klik is met de docent en of het instrument bij het kind past.   

U-pas en Jeugdfonds Cultuur
Is het lesgeld voor jou een probleem? Met een U-pas kun je een deel van het lesgeld betalen. Meer informatie vind je op www.u-pas.nl. Bovendien kom je met een U-pas direct in aanmerking voor subsidie van het Jeugdfonds Cultuur. Hierdoor betaal je zelf niets voor de lessen. Ook als je tijdelijk minder te besteden hebt, kom je in aanmerking voor subsidie van het Jeugdfonds Cultuur. Wij begeleiden de gehele aanvraag. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We helpen je graag en zorgen ervoor dat – hoe jouw situatie ook is – je kind muziekles kan volgen.  

Advies van Muziek voor Ieder Kind
Graag helpen we met het maken van een keuze voor de huur of aanschaf voor een goed instrument. Een akoestische piano – mits in goede staat – is wat ons betreft de beste keuze. Een digitale piano is een goed alternatief. Leerlingen die in aanmerking komen voor het Jeugdfonds en/of de U-pas kunnen via het Jeugdfonds een instrument in bruikleen krijgen. Wil je meer informatie hierover? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag! 

Enthousiast geworden? Meld je kind dan nu aan voor een vrijblijvende proefles! 

Inschrijven

Wanneer en waar?

Maandag

Docent: Andrew Waterman
Locatie: Basisschool de Jazzsingel, Jazzsingel 900

Dinsdag

Docent: Diogo Carriço
Locatie: Basisschool de Jazzsingel, Jazzsingel 900

Docent: Maya Willemse
Locatie: OBS de Klim, Eifel 26

Docent: Jonas Hörmann
Locatie: Montessorischool Oog in Al, Victor Hugoplantsoen 34

Docent: Saki Afoh
Locatie: Basisschool USV, Frans Halsstraat 22A

Woensdag

Docent: Levi
Locatie: Basisschool de Jazzsingel, Jazzsingel 900

Docent: Martin Scheppink en Jonas Hörmann
Locatie: Zimihc Wittevrouwen, Bouwstraat 55

Donderdag

Docent: Freek Rotman
Locatie:
Hart van Noord, Trumanlaan 60

Docent: Kim Jaeger
Locatie: Basisschool de Jazzsingel, Jazzsingel 900

Docent: Christoffel Zuiddam
Locatie: Basisschool USV, Frans Halsstraat 22A

Vrijdag

Docent: Christoffel Zuiddam
Locatie:
Bij Bosshardt, Marco Pololaan 10

Docent: Saki Afoh
Locatie: OBS de Klim, Eifel 26

Docent: Hanna Zomerplaag
Locatie: Zimihc Wittevrouwen, Bouwstraat 55

Pianoles in Utrecht van maandag t/m vrijdag

Schrijf je kind nu in!

Schrijf je kind NU in voor een proefles of neem contact op voor meer informatie.