Stichting Muziek Voor Ieder Kind – Kanaleneiland Zuid

IMG_4340 kopie

Kanaleneiland Zuid

Woon je in Kanaleneiland-Noord en wil je graag muziek maken? Bij Muziek Voor Ieder Kind is dit mogelijk. We geven les in het buurthuis Bij Bosshardt in Kanaleneiland. Het gebouw is onlangs prachtig gerenoveerd en biedt verschillende ruimtes waar wij kunnen lesgeven. Bij Bosshardt bevindt zich op een herkenbare plek midden in de wijk, naast het politiebureau. 

Welke muzieklessen worden er op deze locatie gegeven? 

  • Pianoles  
  • Vioolles (start binnenkort)

Hoe werken we?
Bij Stichting Muziek Voor Ieder Kind geven we leerlingen les in groepjes van twee of drie. Het uitgangspunt van de lessen is dat leerlingen leren op een creatieve manier gebruik te maken van hun instrument. We moedigen leerlingen aan om zelf liedjes te maken en te improviseren. In de lessen besteden we veel aandacht aan samenspel. Daarnaast vinden we het belangrijk dat leerlingen hun gehoor trainen.  We sluiten aan bij de interesse van het kind, de leeftijd, het niveau en de belevingswereld. Uiteraard hebben we in alle lessen ruimschoots aandacht voor het ontwikkelen van een goede techniek, hebben we oog voor de houding en het leren lezen van de muzieknotatie, bijvoorbeeld noten. Leerlingen kunnen ook leren aan de hand van een grafische notatie, tablatuur (gitaar) of een akkoordenschema.  

Naast deze creatieve werkvormen, werken onze docenten met een lesmethode en leuke speelstukken.  We luisteren naar de wensen van de leerling en sluiten hier zo goed mogelijk op aan. Daarnaast dragen we graag ideeën aan. Leerlingen kunnen elk jaar meedoen aan de leerlingenuitvoering. Dit is een mooi moment om te kunnen laten zien wat leerlingen geleerd hebben. De leerlingenuitvoering is voor zowel leerlingen als ouders en opa’s en oma’s een feestelijke gebeurtenis.

Op deze locatie kunnen kinderen vanaf 6 jaar bij ons op les. Het thuis oefenen van de liedjes en stukken vormt een belangrijk onderdeel van het leren beheersen van het instrument. Als een kind dagelijks – afhankelijk van de leeftijd – tussen de 10 en 30 minuten oefent, dan boekt de leerling goede resultaten. 

Stichting Muziek Voor Ieder Kind
Voor de lessen op deze locatie krijgen we subsidie van de Gemeente Utrecht. Is het lesgeld voor jou een probleem? Met een U-pas kun je een deel van het lesgeld betalen. Meer informatie vind je op www.u-pas.nl. Bovendien kom je met een U-pas direct in aanmerking voor subsidie van het Jeugdfonds Cultuur. Hierdoor betaal je zelf niets voor de lessen. Ook als je tijdelijk minder te besteden hebt, kom je in aanmerking voor subsidie van het Jeugdfonds Cultuur. Wij begeleiden de gehele aanvraag. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We helpen je graag en zorgen ervoor dat – hoe jouw situatie ook is – je kind muziekles kan volgen. 

Proefles
Op deze locatie is een proefles gratis. Meld jouw kind nu aan!

Inschrijven

In samenwerking met:

Wanneer en welke cursus?

Vrijdag
Pianoles
Docent:
Christoffel Zuiddam
Tijdstip: tussen 14.15 en 17.15 uurVioolles
Docent:
Nader bekend te maken
Tijdstip: tussen 14.15 en 17.15 uur

Tarieven

  • duoles І 37 lessen van 30 minuten І € 750,-
  • duoles introductiecursus І 10 lessen van 30 minuten І € 225,-

Muzieklessen in Kanaleneiland!

Schrijf je kind nu in!

Onze docente Pinar heeft heel veel zin om de lessen te geven!