Andrew Waterman

Docent piano- en gitaarles in de wijk

141118-340

Andrew Waterman

De muziek van Bob Marley kreeg Andrew met de paplepel ingegoten. Hij werd in Londen geboren en kwam op zijn dertigste naar Nederland om de studie te volgen die hij altijd al had willen doen. Andrew volgende de Docent Muziekopleiding aan het Utrechts Conservatorium.

Wanneer werd je gegrepen door muziek?
Mijn eerste herinnering is dat ik samen met mijn moeder naar de radio luisterde in Londen. Ik denk dat het eerste liedje dat ik mij kan herinneren ‘Layla’ was van Derek and The Dominoes. Jaren later ben ik nog steeds groot fan van Eric Clapton en heeft zijn gitaarspel mij geïnspireerd om gitaar te leren spelen.

Wat is het belangrijkste dat je zelf van je docenten hebt geleerd?
Met kleine stappen aan iets beginnen, je niet uit het veld laten slaan om zo jouw einddoel te bereiken. Op het conservatorium zijn er heel veel getalenteerd muzikanten, maar iedereen begint met kleine stappen. Iedereen moet veel oefenen en hard werken.

Wat wil je leerlingen meegeven?
Mijn passie is dat iedereen muziek kan maken en ervan kan genieten. Of je het nu van huis uit hebt meegekregen of bij mij de eerste stappen zet.

Wat is je favoriete muziek?
Mijn top 3 is:
Aaron Copland – Fanfare For The Common Man
Bob James – Theme to Taxi
Prince – Forever In My Life

Waar word je verder blij van?
Mijn muzieksmaak is heel breed en mijn interesses evenzo. Ik houd van skeeleren, fotograferen, fietsen, maar ook kijken naar Arthouse films en vintage auto’s. Maar wie weet wordt bungeejumpen mijn volgende passie. Er is nog zo veel te doen en te ontdekken!