Jonas Hörmann

Pianodocent

12473960_994122807307832_7033653761650917627_o

Jonas

Over Jonas

Jonas Hörmann is een student Jazz & Pop van het Utrechts Conservatorium en zit momenteel in zijn laatste jaar. Zijn pianodocenten zijn Bert van de Brink en Rembrandt Frerichs. Jonas maakt deel uit van het Septnoir jazztrio, wat hij samen met zijn drummer gevormd heeft. Ze spelen eigen werk (ook stukken van Jonas zelf) en af een toe een cover of traditionele jazz standard. Daarnaast werkt Jonas ook nog aan zijn eigen project waar hij ook mee af wil studeren.

Wanneer werd je gegrepen door muziek?

Zolang als ik me kan herinneren vond ik muziek al heel interessant. Ik was als kind graag met geluidjes bezig en had al snel een voorkeur voor bepaalde nummers of artiesten. Mijn vader had een grote verzameling albums die maar al te graag hard in de woonkamer opzette. Zo kreeg ik veel folkmuziek, wereldmuziek en popmuziek van vroeger mee. Ik denk dat de Beatles de eerste band was die me écht raakte. Ik kon als 8 jarige jongen al veel stukken meezingen of neuriën. In mijn tienerjaren begon ik zelf meer op zoek te gaan en te ontdekken naar wat ik tof vind. Zo ben ik eigenlijk bij Jazz en Fusion gekomen.

Wat is het belangrijkste dat je zelf hebt geleerd?

Veel muziek luisteren en analyseren helpt je om een betere muzikant te worden. Hoe groter je vocabulaire wordt van muziek, hoe meer je dingen zult herkennen en snappen. Harmonie en ritme ben ik hierdoor veel beter gaan snappen.

Wat wil je leerlingen meegeven?

Leef je uit! Durf! Maak gerust fouten en probeer het nog een keer. Wil je van blad lezen? Prima! Wil je proberen te improviseren? Top! Wil je samen een nummer schrijven? Ik ga je erbij helpen.

Wat is je favoriete muziek?

Als ik een band moest kiezen: The Pat Metheny Group. En fusion band die door het gebruik van veel synthesizers en gitaren een sound hebben ontwikkeld die ik persoonlijk prachtig vind. Verder vind ik de meeste jazz heel interessant en ga ik graag nog eens terug naar de popmuziek van de jaren ’80.

Waar word je verder blij van?

Mooi weer, ontmoetingen met vrienden, concerten, een knappe film of serie en orang-oetans. Ik vergeet er nog een hoop!

Muziekles

Pianoles
Dag: Dinsdag
Tijdstip: tussen 15.15 en 18.30 uur
Locatie: Montessorischool Oog in Al, Victor Hugoplantsoen 34

Dag: Woensdag
Tijdstip: tussen 14.15 en 18.30 uur
Locatie: Zimihc Wittevrouwen, Bouwstraat 55