Freek Rotman

Piano docent

roodman 3

Freek

Over Freek

Freek studeert aan het Utrechts conservatorium en speelt onder andere met zijn eigen ensemble ROODMAN door heel Nederland. Daarnaast maakt hij muziek voor podcasts, films en geeft hij ook workshops bij de Muziekwerkplaats.

Wanneer werd je gegrepen door muziek?

Dat heeft niet lang geduurd! Toen ik door mijn ouders op pianoles werd gezet begon ik demonstratief de eerste les met mijn handen verkeerd op de piano (dus met mijn nagels op de toetsen). Volgens de overlevering was ik na twee lessen om en na de derde les nam ik het keyboard mee naar school om voor te spelen.

Wat is het belangrijkste dat je zelf hebt geleerd?

Door heel veel te spelen en te proberen heb ik mijn eigen wereldje en taal kunnen scheppen. Soms ga ik zo op in de muziek dat alles om me heen lijkt te verdwijnen en alleen mijn handen, mijn oren en het geluid over blijven. Nog boven alle techniek, theorie en pianostukken ben ik hier het meest trots op!

Wat wil je leerlingen meegeven?

Het allerbelangrijkste is om plezier te hebben in het maken, het luisteren en het spelen van muziek. Het is een vrij rare hobby: de lucht laten trillen met een instrument. Daar heeft in principe niemand iets aan. Toch is het de kunstvorm die mij, en vele anderen het meeste kan raken! Ik hoop dat iedereen uiteindelijk ontdekt waarvan, en hoe je het meest kunt genieten van muziek.

Wat is je favoriete muziek?

Oef! Dit blijft de aller-moeilijkste vraag. Welnu, hier een handjevol: Symphony from a New World, Agua de Marco, Tinseltown in the Rain, alles van Brad Mehldau, Ok Computer en nog heel veel meer (maar ga eerst dit maar eens allemaal luisteren).

Waar word je verder blij van?

Regen op rozen en slagroom op soezen. Fluitende ketels en spinnende poezen!

Muziekles

Pianoles
Dag: Donderdag
Tijdstip: tussen 15.15 en 18.00 uur
Locatie: Hart van Noord, Trumanlaan 60