Ukelele-les

Muziek en Kind

Ukelele-les

Woon jij in Utrecht en wil je graag de ukelele leren bespelen? In je eentje of samen met anderen? Lijkt het je ook leuk jezelf te begeleiden met dit instrument? In de ukelele-lessen van Muziek voor Ieder Kind kun je onder begeleiding van onze enthousiaste en vakkundige docenten alle kanten op.
 

Wat leer je in de ukelele-les? 

  • Je ontwikkelt een goede techniek; je leert vanuit een ontspannen houding het instrument bespelen  
  • Je traint je gehoor  
  • Je leert noten lezen of tabs (dit is een speciale schrijfwijze voor gitaar- en ukelelemuziek) 
  • Als je dit wilt kun je je eigen liedje maken of leren improviseren  

Hoe werken we?
Bij Muziek Voor Ieder Kind werken we met een lesmethode en leuke speelstukken die passen bij de interesse van het kind, zijn of haar niveau en zijn of haar ontwikkelingsfase. Met noten lezen beginnen we doorgaans als het kind in groep 3 zit. We luisteren naar de wensen van de leerling en sluiten hier zo goed mogelijk op aan. Daarnaast dragen we graag ideeën aan. In de lessen besteden we veel aandacht aan samenspel. Ook kunnen kinderen elk jaar meedoen aan de leerlingenuitvoering. Dit is een mooi moment om te kunnen laten zien wat leerlingen geleerd hebben. De leerlingenuitvoering is voor zowel leerlingen als ouders en opa’s en oma’s een feestelijke gebeurtenis.

Het thuis oefenen van de liedjes en stukken vormt een belangrijk onderdeel voor het leren beheersen van het instrument. Als een kind dagelijks – afhankelijk van de leeftijd – tussen de 10 en 30 minuten oefent, dan boekt de leerling goede resultaten.  

Groepslessen of individueel
Op een aantal locaties is het mogelijk om individueel les te krijgen. Op alle locaties zijn groepslessen mogelijk. In het overzicht hiernaast vind je hier per locatie meer informatie over.  

Introductiecursus
Het is mogelijk om te beginnen met een introductiecursus van tien lessen. Zo kan je kind ervaren of er een klik is met de docent en of het instrument bij je kind past.   

U-pas en Jeugdfonds Cultuur
Is het lesgeld voor jou een probleem? Met een U-pas kun je een deel van het lesgeld betalen. Meer informatie vind je op www.u-pas.nl. Bovendien kom je met een U-pas direct in aanmerking voor subsidie van het Jeugdfonds Cultuur. Hierdoor betaal je zelf niets voor de lessen. Ook als je tijdelijk minder te besteden hebt, kom je in aanmerking voor subsidie van het Jeugdfonds Cultuur. Wij begeleiden de gehele aanvraag. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We helpen je graag en zorgen ervoor dat – hoe jouw situatie ook is – je kind muziekles kan volgen. 

Advies van Muziek voor Ieder Kind
Graag helpen we met het maken van een keuze voor de huur of aanschaf voor een goed instrument. Voor een beginner zijn er geschikte ukeleles te koop vanaf ongeveer € 60,-. Onze docenten geven hier in de proefles graag meer informatie over. Leerlingen die in aanmerking komen voor het Jeugdfonds en/of de U-pas kunnen via het Jeugdfonds een instrument in bruikleen krijgen. Wil je meer informatie hierover? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag! 

Enthousiast geworden? Meld je kind dan nu aan voor een vrijblijvende proefles! 

Inschrijven

Wanneer en waar?

Maandag

Docent: Pieter Wattel
Locatie: Basisschool de Jazzsingel, Jazzsingel 900

Woensdag

Docent: Butet Tamba
Locatie:
OBS de Klim, Eifel 26

Docent: Kasper van Dijk
Locatie: Basisschool USV, Frans Halsstraat 22A

Donderdag

Docent: Kasper van Dijk
Locatie: 
Hart van Noord, Trumanlaan 60

Reviews

Ukelele-les in Utrecht!

Schrijf je kind nu in!

Schrijf je kind NU in voor een proefles of neem contact op voor meer informatie.