Christoffel Zuiddam

Pianodocent

picture

Christoffel

Over Christoffel

Christoffel is in Nederland geboren, heeft een Zuid-Afrikaanse moeder en een Nederlandse vader, maar heeft het grootste gedeelte van zijn leven in Tasmanië, Australië doorgebracht. Hij heeft zijn Bachelor van de Universiteit van Tasmanië behaald en is nu bezig met een premaster bij de HKU. Hij woont nu in Noordwolde, Friesland.

Wanneer werd je gegrepen door muziek?

Toen ik ongeveer 11 was heb ik mijn vaders MP3-speler mogen lenen, en ik ben toen begonnen om een heleboel muziek te luisteren. Het was echt een ah-ha! moment toen ik besefte dat ik van die muziek ook zelf piano kon leren spelen.

Wat is het belangrijkste dat je zelf hebt geleerd?

Om maar één ding te noemen is erg lastig – maar uiteindelijk denk ik dat het belangrijkste is de ontwikkeling van je oren, dat je goed naar jezelf en anderen kunt luisteren. Zo kun je pas echt muziek maken en niet alleen te keer gaan op de noten (hoewel dat ook genieten kan zijn 😉).

Wat wil je leerlingen meegeven?

Alles! Zoveel mogelijk! Genieten, schoonheid, discipline, doorzettingsvermogen, het verstandig kunnen studeren… muziek kan op zo veel manieren je leven beter maken als je het zo toelaat!

Wat is je favoriete muziek?

De muziek van Bach, Mozart, Chopin, en Debussy is voor mij het allermooiste dat door mensen is geschreven. Deze mensen konden echt een kern vinden die niet zomaar na te doen is!

Waar word je verder blij van?

Met vrienden en familie leuke dingen doen of van gedachten verwisselen, schoonmaken, natuur, lekker eten, mooie architectuur en onderzoek!

Muziekles

Pianoles
Dag: Donderdag
Tijdstip: tussen 14.15 en 18.30 uur
Locatie: Basisschool USV, Frans Halsstraat 22A

Dag:
 Vrijdag
Tijdstip: tussen 14.15 en 17.15 uur
Locatie: Bij Bosshardt, Marco Pololaan 10