Diogo Carriço

Pianodocent

edit_RLR_4582

Diogo Carriço

Over Diogo

Diogo is een pianist die niet kan leven zonder te experimenteren. In zijn uitvoeringen combineert hij de piano met elektronische muziek en technologie. Hij heeft klassiek piano gestudeerd in Portugal en Spanje voordat hij naar Nederland verhuisde om Live Electronics te studeren aan het Conservatorium van Amsterdam.

Wanneer werd je gegrepen door muziek?
Mijn moeder vertelde mij dat ik op mijn vijfde om pianoles vroeg. Ik herinner me dat ik graag naar Tom & Jerry keek en dat er een aflevering was met een vleugel. De sfeer trok me erg aan, de kleur van het instrument en het feit dat het gebruik van dezelfde toetsen zoveel verschillende muziek naar voren kon brengen.

Wat is het belangrijkste dat je zelf van je muziekdocenten hebt geleerd?
Muziek is een taal die we gebruiken om dingen uit te drukken die normale talen niet kunnen. Dit maakt het echt krachtig, omdat er geen barrières zijn en iedereen zich verbonden kan voelen.

Wat wil je leerlingen meegeven?
Ik vind het leuk om mijn studenten te zien genieten van het spelen van de liedjes die ze het leukst vinden. Maar ook om onbekende liedjes mee te nemen die ze geweldig zouden vinden. Daarbij geef ik ze de tools om dat te bereiken en de oefentijd efficiënter te maken.

Wat is je favoriete muziek?
Ik hou van veel verschillende soorten muziek, van latin en braziliaanse jazz tot experimentele elektronica, en nog veel meer daartussenin.

Waar word je – naast muziek – blij van?
Festivals, nieuwe media kunstwerken, steden ontdekken wandelen, eten (!), natuur, het leven ontdekken.

Muziekles

Pianoles
Dag: Dinsdag
Tijdstip: tussen 14.30 en 18.30 uur
Locatie: Basisschool de Jazzsingel, Jazzsingel 900