Levi

Docente piano

Levi

Levi

Over Levi

Levi heeft zang en keys gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze schrijft, produceert en speelt haar eigen muziek en is daarnaast actief als toetseniste in verschillende bands.

Wanneer werd je gegrepen door muziek?
Vanaf jongs af aan is muziek enorm aanwezig in mijn leven. Ik kom uit een creatief en ondernemende familie en bij iedere gelegenheid werden er liedjes gezongen en gespeeld. Toen ik er achter kwam dat ik dat zelf ook kon ging er een wereld voor me open. Ik oefende stiekem op mijn kamer, begon zelf teksten te schrijven en daar een lied van te maken. Ik leerde naast zang ook piano en gitaar spelen en kon me niets leukers voorstellen dat elke dag muziek maken.

Wat is het belangrijkste dat je zelf van je muziekdocenten hebt geleerd?
Geloven in jezelf en vertrouwen op wat je kunt. Muziek maken is ook kwetsbaar, je moet fouten maken om nieuwe dingen te leren en je moet doorzettingsvermogen hebben. Ik kon altijd erg gefrustreerd raken als iets niet in een keer lukt maar door veel te oefenen en niet op te geven kun je veel meer dan je denkt!

Wat wil je leerlingen meegeven?
Ik hoop dat mijn leerlingen zich vrij voelen om hun emoties te uiten in muziek. Soms heb je een rot dag en heb je zin om heel hard en boos te spelen en de andere keer voel je je goed en spelen we een vrolijk lied. Het is ontzettend fijn om je gevoel te kunnen vertalen naar muziek en of je dan de juiste noten speelt dat maakt mij niet uit.

Wat is je favoriete muziekstuk?
Ik luister veel naar oude folk artiesten zoals Nick Drake en Joni Mitchell maar ook moderne indie artiesten zoals Feist, Billie Marten of Big Thief. Ik hou over het algemeen van mooie rustige liedjes maar ook af en toe van hardere bandjes.

Waar word je verder blij van?
Naast mijn eigen muziek schrijven speel ik ook met een eigen band en soms in andere bands. Dat vind ik ontzettend leuk en erg gezellig. Daarnaast hou ik van wandelen, koffie drinken en boeken lezen.

Muziekles

Pianoles
Dag:
Woensdag
Tijdstip: tussen 15.15 en 18.30 uur
Locatie: Basisschool de Jazzsingel, Jazzsingel 900