Ide Cornelissen

Muziekdocent

jvandijkfotografie-3779

Ide

Over Ide

Ide Cornelissen is maker, componist en violist. In de (groeps)lessen die hij geeft daagt hij kinderen uit hun eigen fantasie en creativiteit te uiten door middel van klapspelletjes, zingen, het bespelen van instrumenten, improvisatie en nog veel meer. Hij is op zoek naar de rol die de muziek speelt in de belevingswereld van het kind. Vanuit hier begint het muzikale onderzoek. Spelenderwijs onderzoeken ze samen naar de bouwstenen waar muziek uit bestaat en hoe ze zich kunnen uiten.

Wanneer werd je gegrepen door muziek?
Ik werd gegrepen door muziek toen ik op mijn zevende een violist zag spelen bij een folk sessie. Ik dacht: dat wil ik doen!

Wat is het belangrijkste dat je zelf hebt geleerd?
Door muziek te studeren werd ik geforceerd mij te ontwikkelen op vlakken die niet altijd natuurlijk kwamen. Dingen als geduld, zelfvergeving en manieren vinden om in het moment te zijn.

Wat wil je leerlingen meegeven?
Ik wil leerlingen het enorme plezier meegeven van het (met elkaar) maken van muziek. Hoe fijn het geluid en de groove zijn en hoe mooi het is dat we dat met elkaar kunnen doen. Daarin zoek ik naar een goede balans tussen lichaam en geest, muziek gaat nog meer leven als je het voelt in je hele wezen.

Wat is je favoriete muziek?
Ik hou van punk, folk, soul, country, bluegrass, funk, wereldmuziek en nog veel meer. Favoriete muziek kan ik eigenlijk niet beantwoorden. Grote inspiraties voor mij zijn: Chris Thile, Brittany Howard, Martin Hayes, Otis Redding, en Snarky Puppy.

Waar word je verder blij van?
Ik word verder blij van bos, fietsen en rijsttafels.

Muziekles

Kom en maak muziek
Dag:
Vrijdag
Tijdstip: 15.15 – 16:00 uur en
16:00 – 16:45 uur
Locatie: OBS de Klim, Eifel 26