Blokfluit- en dwarsfluitles

141118-459

Blokfluitles en dwarsfluitles

Wil jij graag op blokfluit- of dwarsfluitles en woon je in Utrecht? Weet je al of je van blad wilt spelen of improviseren? Of wil je eigen liedjes maken onder begeleiding van onze enthousiaste en vakkundige docente Nadia? Dat kan allemaal in de blokfluit- en dwarsfluitlessen van Muziek voor Ieder Kind.  De blokfluit is een prachtig instrument en is een uitstekende voorbereiding om dwarsfluit te leren spelen. Er zit dus letterlijk veel muziek in! 

  • Je ontwikkelt een goede techniek 
  • Je ontwikkelt je gevoel voor ritme 
  • Je traint je gehoor
  • Je leert noten lezen
  • Je leert improviseren 

Hoe werken we?
Bij Muziek Voor Ieder Kind werken we met een lesmethode en leuke speelstukken die passen bij de interesse van het kind, zijn of haar niveau en zijn of haar ontwikkelingsfase. Met noten lezen beginnen we doorgaans als het kind in groep 3 zit. We luisteren naar de wensen van de leerling en sluiten hier zo goed mogelijk op aan. Daarnaast dragen we graag ideeën aan. In de lessen besteden we veel aandacht aan samenspel. Ook kunnen kinderen elk jaar meedoen aan de leerlingenuitvoering. Dit is een mooi moment om te kunnen laten zien wat leerlingen geleerd hebben. De leerlingenuitvoering is voor zowel leerlingen als ouders en opa’s en oma’s een feestelijke gebeurtenis.

Het thuis oefenen van de liedjes en stukken vormt een belangrijk onderdeel voor het leren beheersen van het instrument. Als een kind dagelijks – afhankelijk van de leeftijd – tussen de 10 en 30 minuten oefent, dan boekt de leerling goede resultaten.  

Groepslessen of individueel
Op een aantal locaties is het mogelijk om individueel les te krijgen. Op alle locaties zijn groepslessen mogelijk. In het overzicht hiernaast vind je hier per locatie meer informatie over.  

Introductiecursus
Het is mogelijk om te beginnen met een introductiecursus van tien lessen. Zo kan je kind ervaren of er een klik is met de docent en of het instrument bij je kind past.   

Locaties
Op dit moment is het alleen nog mogelijk om op de locatie van het theater in Zimihc Wittevrouwen les te krijgen. Mocht je graag blokfluitles of dwarsfluitles willen op een van onze andere locaties, laat het ons weten! 

U-pas en Jeugdfonds Cultuur
Is het lesgeld voor jou een probleem? Met een U-pas kun je een deel van het lesgeld betalen. Meer informatie vind je op www.u-pas.nl. Bovendien kom je met een U-pas direct in aanmerking voor subsidie van het Jeugdfonds Cultuur. Hierdoor betaal je zelf niets voor de lessen. Ook als je tijdelijk minder te besteden hebt, kom je in aanmerking voor subsidie van het Jeugdfonds Cultuur. Wij begeleiden de gehele aanvraag. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We helpen je graag en zorgen ervoor dat – hoe jouw situatie ook is – je kind muziekles kan volgen. 

Advies van Muziek voor Ieder Kind
Het kiezen van een goede blokfluit draagt sterk bij aan het speelplezier. Nadia adviseert je graag in een proefles. Leerlingen die in aanmerking komen voor het Jeugdfonds en/of de U-pas kunnen via het Jeugdfonds een instrument in bruikleen krijgen. Wil je meer informatie hierover? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag! 

Enthousiast geworden? Meld je kind dan nu aan voor een vrijblijvende proefles! 

Inschrijven

Wanneer en waar?

Dinsdag

Docent: Nadia Marak
Locatie: Zimihc Wittevrouwen, Bouwstraat 55

Reviews

Blokfluitles en dwarsfluitles in het Zimihc theater in Wittevrouwen

Schrijf je kind nu in!

Schrijf je kind NU in voor een proefles of neem contact op voor meer informatie.