Vioolles

Versie 3

Vioolles

Wil jij graag op vioolles en woon je in Utrecht? Lijkt het je geweldig om muziek te maken met dit mooie instrument? In de vioollessen van Muziek voor Ieder Kind leer je naast een goede basistechniek al vanaf het begin hoe leuk het is om samen te spelen. Dit doe je met één van onze enthousiaste en vakkundige docenten of met een andere leerling in de duo-cursus. Klinkt als muziek in de oren, toch? 

Wat leer je in de vioolles?  

  • Je krijgt een goede technische basis, je leert een ontspannen lichaamshouding en je leert je streek goed te beheersen 
  • Je traint je gehoor
  • Je leert een mooie toon te maken
  • Je leert noten lezen 

Hoe werken we?
Bij Muziek Voor Ieder Kind werken we met een lesmethode en leuke speelstukken die passen bij de interesse van het kind, zijn of haar niveau en zijn of haar ontwikkelingsfase. Met noten lezen beginnen we doorgaans als het kind in groep 3 zit. We luisteren naar de wensen van de leerling en sluiten hier zo goed mogelijk op aan. Daarnaast dragen we graag ideeën aan. In de lessen besteden we veel aandacht aan samenspel. Ook kunnen kinderen elk jaar meedoen aan de leerlingenuitvoering. Dit is een mooi moment om te kunnen laten zien wat leerlingen geleerd hebben. De leerlingenuitvoering is voor zowel leerlingen als ouders en opa’s en oma’s een feestelijke gebeurtenis. Naast de jaarlijkse leerlingenuitvoering organiseert onze viooldocent Marthe nog andere leuke vioolavonden waar onze leerlingen met plezier laten horen wat ze geleerd hebben.

Het thuis oefenen van de liedjes en stukken vormt een belangrijk onderdeel voor het leren beheersen van het instrument. Als een kind dagelijks – afhankelijk van de leeftijd – tussen de 10 en 30 minuten oefent, dan boekt de leerling goede resultaten.  

Groepslessen of individueel
Op een aantal locaties is het mogelijk om individueel les te krijgen. Op alle locaties zijn groepslessen mogelijk. In het overzicht hiernaast vind je hier per locatie meer informatie over.  

Introductiecursus
Het is mogelijk om te beginnen met een introductiecursus van tien lessen. Zo kan je kind ervaren of er een klik is met de docent en of het instrument bij je kind past.   

U-pas en Jeugdfonds Cultuur
Is het lesgeld voor jou een probleem? Met een U-pas kun je een deel van het lesgeld betalen. Meer informatie vind je op www.u-pas.nl. Bovendien kom je met een U-pas direct in aanmerking voor subsidie van het Jeugdfonds Cultuur. Hierdoor betaal je zelf niets voor de lessen. Ook als je tijdelijk minder te besteden hebt, kom je in aanmerking voor subsidie van het Jeugdfonds Cultuur. Wij begeleiden de gehele aanvraag. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We helpen je graag en zorgen ervoor dat – hoe jouw situatie ook is – je kind muziekles kan volgen. 

Locaties
Op dit moment is het alleen nog mogelijk om op de locatie van de Utrechtse Schoolvereniging les te krijgen. Mocht je graag vioolles willen op een van onze andere locaties, laat het ons weten! 

Advies van Muziek voor Ieder Kind
Graag helpen we met het maken van een keuze voor de huur of aanschaf voor een goed instrument.
Twee adressen voor verhuur en verkoop van goede violen:
Maki in Utrecht: www.makivioolbouw.nl
Van der Knaap in Baarn: www.vanderknaapvioolbouw.nl.
Voor een proefles is het nog niet nodig een viool in bezit te hebben. 

Leerlingen die in aanmerking komen voor het Jeugdfonds en/of de U-pas kunnen via het Jeugdfonds een instrument in bruikleen krijgen. Wil je meer informatie hierover? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Enthousiast geworden? Meld je kind dan nu aan voor een vrijblijvende proefles! 

Inschrijven

Wanneer en waar?

Dinsdag

Docent: Marthe Lasthuis
Locatie: Basisschool USV, Frans Halsstraat 22A

Vrijdag

Docent: Nader bekend te maken
Locatie: Bij Bosshardt, Marco Pololaan 10

Docent: Marthe Lasthuis
Locatie: Basisschool USV, Frans Halsstraat 22A

Reviews

Vioolles in Utrecht: op de dinsdag en vrijdag aan de Frans Halsstraat 22A

Schrijf je kind nu in!

Schrijf je kind NU in voor een proefles of neem contact op voor meer informatie.