Nieuws

Kom en maak muziek met elkaar! – samenspelproject

1 mei 2020

Kom en maak muziek met elkaar! – samenspelproject

Heb jij het Kom en maak muziek lied al gehoord? Kom en maak muziek! – YouTube

Geschreven door Jeroen Schipper en speciaal voor alle leerlingen van Muziek Voor Ieder Kind.

Dit lied gaan we de komende weken samen spelen. Niet live, dat kan helaas nog niet, maar via filmpjes die jullie van jezelf maken en waarin je meespeelt op je instrument, je het lied zingt en/of danst. Wij maken vervolgens één grote videoclip van alle filmpjes die jullie insturen.

Jouw docent kan je helpen met het verzinnen van een toffe partij tijdens het intro en tussenspel. Speel je geen instrument: dan kun je lekker zingen en/of een eigen drumstel maken van voorwerpen en daarmee zelf swingende ritmes verzinnen.

Doe je ook mee?! Volg dit stappenplan:

Stap 1: Klaar zetten mp3 van lied

Thuis op de computer/laptop/ipad/telefoon kun je de mp3 afspelen.

Download de MP3 bestanden met deze links of druk op afspelen hier onder:
Kom en maak muziek MP3
Kom en maak muziek instrumentaal MP3

 

Stap 2: Zorg voor oortjes/koptelefoon

Je speelt mee met de mp3 opname en gebruikt de oortjes/koptelefoon, zodat de mp3 niet hoorbaar is op jouw eigen filmpje. We willen op de filmpjes alleen jouw instrument en stem horen!

Stap 3: Klaar zetten camera

De bedoeling is dat het gefilmd wordt door iemand (met telefoon/ipad/camera etc.).

Belangrijk: zorg dat je horizontaal filmt, dus de camera in liggende stand.

Tip: zet de camera op een statief/stoel/verhoging zodat het beeld niet wiebelt.

Stap 4: Klaar zetten instrument en ruimte 

Zorg dat je instrument klaar is om te gebruiken (gestemd!), je stem opgewarmd, je outfit goed gekozen en je omgeving zoals jij het mooi vindt.

Stap 5: Opnemen liedje

Speel mee met het liedje (mp3 afspelen via koptelefoon!) en laat het filmen. Belangrijk:

Speel het hele lied af van begin tot eind, ook al zing/speel je bijvoorbeeld alleen mee in het refrein. Wij zorgen dat het goede stuk in de uiteindelijke versie terecht komt.

Stap 6: Bekijk het filmpje terug

Is alles goed gegaan? Ben je goed in beeld? Kun je jezelf goed horen op de opname?

Kortom: Ben je tevreden? Zo ja, ga naar stap 7!

Stap 7: Stuur jouw video vóór 1 juni naar info@muziekvooriederkind.nl

Je kan de video uploaden via de website www.wetransfer.com Deze website is gratis en hiermee kan je makkelijk grote bestanden naar ons toesturen:

We kijken uit naar jullie filmpjes! Veel succes en plezier!

Nieuwe online cursus: leer ukelele of (rol-)piano spelen!

1 mei 2020

Nieuw bij Stichting Muziek Voor Ieder Kind!

Leer online ukelele of rolpiano spelen. Maak binnenkort kennis met onze enthousiaste docenten Kira en Jesse. Bij aanmelding krijg je direct een rolpiano of ukelele thuis gestuurd!

Een ukelele is een kleine gitaar en maakt een vrolijk geluid waar je blij van wordt Een rolpiano is een supercool keyboard, die je makkelijk op kunt rollen en waarmee je direct leuke liedjes kunt spelen.

Enthousiast geworden? Wil je je direct aanmelden? Dat kan via www.muziekvooriederkind.nl/inschrijven-stichting.

Kosten voor het instrument én het online lesmateriaal: €55,-. Is dit bedrag te hoog of heb je tijdelijk het geld niet? Neem contact op en we vinden een oplossing.

Nieuwe cursus in ZIMIHC: zelf liedjes schrijven met Jesse

6 maart 2020

Heb je altijd al zelf liedjes willen schrijven en opnemen? Dan is dit nu je kans!

In een klein groepje (een band) maak je een liedje in je eigen stijl, met je eigen tekst en je favoriete instrument.

In drie lessen van 90 minuten leer je veel instrumenten instrumenten en geluiden kennen en leer je hoe je met muziek een verhaal kan vertellen.

Je hoeft geen instrument te kunnen bespelen om mee te doen, maar het is natuurlijk wel handig!

Nieuwe cursus in Brede school Hart van Noord: ‘Kom en maak muziek’

13 september 2019

Nu de Stichting is opgericht gaan we direct van start met veel mooie cursussen op verschillende plekken in Utrecht. We gaan in oktober beginnen met de cursus ‘Kom muziek maken’. Wat we gaan doen? Samen zingen, liedjes maken, piano en gitaar spelen en nog veel meer. Kortom, een cursus die je niet wilt missen! Schrijf je hier direct in! Kies daarbij voor ‘het aanbod van Stichting Muziek Voor Ieder Kind’

Locatie: Brede School Hart van Noord
Tijdstip: 14.45 – 15.45
Startdatum: 31 oktober
Aantal lessen: 8 lessen van 60 minuten
Prijs: €74
U-pas: De U-pas is geldig. De cursus wordt geheel vergoed vanuit de U-pas en/of het Jeugdfonds Cultuur

Binnenkort wordt de cursus ook gegeven in Bredeschool Ondiep, Klimroos (Leidsche Rijn) en Hoograven. Meer informatie volgt.

Stichting opgericht!

12 september 2019

Het is nu officieel! Afgelopen woensdag hebben we Stichting Muziek Voor Ieder Kind opgericht met Sarah Noorlag (bestuur) en Martin Obermeijer (lid raad van toezicht). Ook Han Bleijs is toegetreden tot de RvT. Het begin van iets moois!

Subsidie Gemeente Utrecht

16 augustus 2019

We zijn blij dat de Gemeente Utrecht heeft besloten onze aanvraag voor subsidie te honoreren. Uit het rapport van de adviescommissie:

“De betrokkenen bij Muziek Voor Ieder Kind hebben ervaring in binnenschoolse muziekeducatie en buitenschoolse groepscursussen en pianolessen en gitaarlessen. Met deze subsidieaanvraag wil Muziek Voor Ieder Kind haar aanbod amateurkunsteducatie uitbreiden en (instrumentaal) muziekonderwijs toegankelijk maken voor een brede groep Utrechtse kinderen in de basisschoolleeftijd. Hierbij krijgen kinderen in achterstandsposities en met verschillende culturele achtergronden de kans om muziek te leren maken. De organisatie wil dat kinderen dicht bij huis (in de eigen wijk) muzieklessen kunnen volgen. Zij werkt daarvoor samen met brede scholen en onderhoudt intensief contact met de ouders.

De adviescommissie is enthousiast over de kwaliteit van de aanvraag. Zij waardeert het dat de organisatie kiest voor een duidelijk segment in het muziekonderwijs en blijk geeft van een bevlogen en degelijk opgezette aanpak om muziekonderwijs te realiseren voor kinderen. (…) De aanvrager heeft een duidelijke visie op de cognitieve ontwikkeling van kinderen en de rol die muziek daarbij kan spelen. De leerstrategie en de manier waarop het creatieve vermogen van de leerlingen in groepslessen wordt gestimuleerd zijn helder beschreven. Als een van de weinige aanbieders heeft de aanvrager aandacht voor verschillende muziekstijlen die
aansluiten bij de culturele achtergrond van de kinderen die de organisatie wil bereiken. De commissie noemt Muziek Voor Ieder Kind als een voorbeeld van een aanpak waarbij artistieke en maatschappelijke waarde elkaar versterken. De commissie heeft er alle vertrouwen in dat de docenten met de genoemde specialisaties en competenties kwaliteit leveren.

De adviescommissie is van mening dat het aanbod van Muziek Voor Ieder Kind van toegevoegde waarde is voor de stad Utrecht. De aanpak sluit goed aan bij het gemeentelijk beleid: muziekles in de wijk dichtbij kinderen, in het bijzonder in wijken waar weinig aanbod is. Positief is de commissie over het feit dat de aanvrager lesmateriaal en kennis wil delen. De aanvraag getuigt volgens de adviescommissie van een ondernemende visie en aanpak, met oog voor hedendaagse ontwikkelingen in de sector en deskundigheidsbevordering.”

Kik hier voor meer informatie over de subsidie

Pianodocent Jesse te zien op tv!

15 juli 2019

Onze docent Jesse is aanstaande zondag te zien in het televisieprogramma ‘The Big Audition’. Hierin zien we hoe mensen auditie doen voor hun droombaan. Jesse solliciteert naar een baan als improvisatie-toetsenist bij een comedyclub. Geluk voor ons: als hij de baan krijgt, kan hij deze prima combineren met het werk voor Muziek Voor Ieder Kind. Weten hoe het afloopt? Kijk zondag 21 juli om 20:15 uur naar ‘The Big Audition’ op NPO3.

Subsidie Amateurkunsten

4 juni 2019

Muziek Voor Ieder Kind heeft een aanvraag gedaan voor subsidie Amateurkunsteducatie van de Gemeente Utrecht voor de periode 2019-2021. Muziek Voor Ieder Kind wil in iedere wijk in Utrecht muziekonderwijs een prominente plek geven. Wij willen (instrumentaal) muziekonderwijs toegankelijk (dat wil zeggen betaalbaar en bereikbaar) maken voor een brede groep Utrechtse kinderen, waarbij ook kinderen in achterstandsposities en met verschillende culturele achtergronden de kans krijgen om muziek te leren maken en thuis een instrument kunnen bespelen.

Wil je meedenken over hoe we dit het beste kunnen doen? Of heb je ideeën of suggesties? Laat het ons weten. In juli zal de commissie uitsluitsel geven over de toekenning van de subsidie. We houden je op de hoogte!

Instrumentale Verkenningslessen nu ook op het Pieterskerkhof

15 januari 2019

Na de start van de lessen Instrumentale Verkenning op onze locatie aan de Frans Halsstraat 22A, geven we deze cursus nu ook aan het Pieterskerkhof. Deze locatie bevindt zich midden in de stad. Wil je je kind een proefles laten volgen? Schrijf hem of haar hier in.