Sara Solinger-van Paaschen

Zakelijk leider en muziekcoach

sara

Sara Solinger-van Paaschen

Over Sara

Sara heeft Muziek Voor Ieder Kind samen met Matthijs opgericht in 2010 vanuit een behoefte muziekles voor ieder kind toegankelijk te maken. Sara heeft de opleiding Docent Muziek aan het conservatorium van Utrecht afgerond en is tevens werkzaam als Muziekcoach bij de afdeling Educatie van Het Concertgebouw in Amsterdam.

Wanneer werd je gegrepen door muziek?
Tijdens het meerstemmig zingen op de jeugdkampen waar ik als puber aan deelnam. Dat gevoel van samenhorigheid en die prachtige klanken maakten dat ik vaak kippenvel kreeg. Dezelfde herinnering heb ik aan het Amersfoorts Jeugd Orkest waarmee we concerten gaven in Italië. Mede door de mooie omgeving was de ervaring van het samenspelen onvergetelijk.

Wat is het belangrijkste dat je zelf van je muziekdocenten hebt geleerd?
Dat het heel belangrijk is om aandachtig te luisteren als je op je instrument speelt. Net alsof je zelf in de ruimte zit om te luisteren naar jezelf. Dit is erg belangrijk voor het maken van een mooie toon.

Wat wil je leerlingen meegeven?
Ik wil onze leerlingen meegeven dat ze genieten van muziek en zich zelf kunnen uiten door middel van muziek. Het belangrijkste vind ik dat kinderen helemaal zichzelf kunnen zijn als ze muziek maken en daar wil ik graag aan bijdragen.

Favoriete muziekstuk?
‘Souvenir de Florence’ van Tsjaikovsky vind ik een prachtig stuk.

Waar word je verder blij van?
Van mijn prachtige kinderen. En verder van de Italiaanse taal, cultuur en gastronomie.

Muziekles

Sara geeft binnenschoolse muzieklessen