Sabine Bakker

Docente muziek binnenschoolse muzieklessen

141118-163

Sabine Bakker

Over Sabine

Sabine volgde de opleiding Docent Muziek aan het Utrechts Conservatorium. Ze geeft met veel enthousiasme muzieklessen op verschillende basisscholen. In haar lessen mag iedereen zijn wie hij of zij is en zijn of haar creativiteit de vrije loop laten. Ze wordt elke keer weer verrast door wat leerlingen bedenken en wat ze kunnen. “Iedere leerling is uniek en maakt dan ook op zijn eigen manier de muziek de hij mooi vindt.” Ze vindt het elke dag weer heel mooi om dit creatieve proces te begeleiden.

Wanneer werd je gegrepen door muziek?
Zo lang als ik me kan herinneren, ben ik altijd bezig geweest met muziek. Als klein meisje was ik altijd aan het bewegen en dansen op muziek en daarom begon ik toen ik 6 jaar oud was met het spelen van blokfluit. Dit vond ik meteen heel erg leuk en vanaf dat moment wilde ik alleen nog maar muziek maken!

Wat is het belangrijkste dat je zelf van je muziekdocenten hebt geleerd?
Waar een wil is, is een weg. Muziek maken komt van binnenuit en voelt iedere dag anders. Soms kun je alles spelen wat je wilt, maar op andere dagen zit het ook weleens tegen. Hoe lastig het soms ook is om noten te leren lezen of een moeilijke passage uit je muziekstuk in te studeren, als je erin gelooft en blijft doorzetten, dan komt er vanzelf een moment waarop het ineens lukt. Als je niet opgeeft, kun je blijven groeien en zo ligt er vaak veel meer in je macht dan je misschien van tevoren gedacht had.

Wat wil je leerlingen meegeven?
Mijn leerlingen wil ik vooral het plezier van het muziek maken meegeven. Ik maakt zelf inmiddels al 19 jaar muziek en gun het iedereen om muziek te ontdekken en er plezier aan te beleven. Het maakt niet uit of je net begonnen bent of al jaren speelt, zolang je het met enthousiasme doet, is er niet leukers dan muziek maken!

Wat is je favoriete muziekstuk?
‘De Notenkraker’ van Tchaikovsky is mijn favoriet in de klassieke muziek! Prachtig hoe hij de muziek zo beeldend bij het verhaal heeft laten aansluiten. Naast klassieke muziek luister ik ook graag naar allerlei andere stijlen en artiesten. Ik luister dan ook graag naar Robbie Williams, Queen en de filmmuziek van Hans Zimmer.

Waar word je verder blij van?
Naast muziek maken sta ik – zoals mijn achternaam ook al doet vermoeden – graag in de keuken. Ik vind het leuk om lekker te bakken of te koken en dat gezellig met anderen te proeven. Ook maak ik graag verre reizen en heb ik nog een aantal mooie bestemmingen op mijn bucketlist staan.