Romy Holman

Muziekdocent

Romy

Romy

Over Romy

Romy studeerde docent muziek aan het conservatorium in Utrecht en muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht. Van jongs af aan speelt zij klarinet en ze zingt momenteel in een koor.

Wanneer werd je gegrepen door muziek?

Van kleins af aan wilde ik graag iets met muziek gaan doen. In eerste instantie wilde ik dwarsfluit gaan spelen, maar toen ik de klarinet in mijn handen kreeg, wist ik dat dit beter bij mij paste.

Wat is het belangrijkste dat je zelf hebt geleerd?

Dat het belangrijk is om de muziek te voelen en er een stukje van jezelf in te stoppen. Het draait niet alleen om de noten die op papier staan. Jij bent degene die het speelt en dat mag je laten horen.

Wat wil je leerlingen meegeven?

Dat samen muziek maken het leukste is om te doen en dat iedereen dit ook kan! Bij het maken van muziek staat plezier centraal en het hoeft niet in een keer perfect. Het is belangrijk om jezelf ruimte te geven om iets nieuws te leren.

Wat is je favoriete muziek?

Ik heb een erg brede muzieksmaak. Ik vind het indrukwekkend hoe alle klanken in een orkest samen kunnen komen, zoals bijvoorbeeld in het tweede klarinetconcert van Navarro. Verder kan ik niet stilzitten bij muziek van ABBA en droom ik heerlijk weg bij koorstukken met prachtige harmonieën.

Waar word je verder blij van?

Ik hou ontzettend van chocolade, de bergen, mijn plantjes en tijd doorbrengen met mijn vrienden.

Muziekles

Romy geeft binnenschoolse muzieklessen