Pieter Wattel

Gitaar- en ukelele docent

pieter 3

Pieter

Over Pieter

Pieter studeerde aan het Utrechts Conservatorium de opleiding Musician 3.0 als gitarist en componist. Deze opleiding kneedt je tot een unieke muzikant, improvisator en maker.

Wanneer werd je gegrepen door muziek?

Ik heb me altijd verwonderd over hoe muziek werkt. Je slaat een snaar aan, en dan voel je opeens iets. Hoe kan dat! Muziek is een mysterie voor mij. Het eerste moment dat ik dat voelde, dat heeft me nooit meer los gelaten.

Wat is het belangrijkste dat je zelf hebt geleerd?

Ik heb de visie dat muziek het beste is, als het gaat over meer dan alleen muziek. Muziek gaat over wat je wil vertellen. Zodra je duidelijk hebt wat je wil zeggen, komt de rest vanzelf.

Wat wil je leerlingen meegeven?

In de eerste plaats wil ik plezier hebben met de leerlingen in het samen ontdekken van muziek! Ook vind ik het heel leuk om dingen te creëren met studenten Ik kan je goed helpen met het schrijven van je eigen liedjes en met componeren. Ik wil het liefste mijn leerlingen het geheim van muziek meegeven. Waarom voelen we wat we voelen als we luisteren naar muziek. Wie weet komen we er samen achter..

Wat is je favoriete muziek?

Haha, dat is lastig! ik vind heel veel leuk.. Ik houd veel van vrolijke muziek en wereldmuziek. Ook houd ik van een goed geschreven nummer! Hier een paar voorbeelden:

Buena Vista Social Club – Chan Chan
Paco de Lucia – Entre dos aguas
The Beatles – Strawberry fields

Ik heb ook een eigen band waar ik in speel en waar ik de muziek voor schrijf, The Orange Ensemble.

Waar word je verder blij van?

Ik heb allerlei verschillende hobbies. Ik vind sport leuk, ik klim vaak binnen (boulderen), en ik doe graag lange wandeltochten. Ik houd van goede gesprekken met mijn vrienden en ik maak ook graag muziek met ze!

Muziekles

Gitaar- en ukelele-les
Dag: Maandag en woensdag
Tijdstip: tussen 14.30 en 18.30 uur
Locatie: Basisschool de Jazzsingel, Jazzsingel 900