Nadia Marak

Docent blokfluit, dwarsfluit en compositie

nadia

Nadia Marak

Over Nadia

Nadia studeerde aan het Utrechts Conservatorium de bachelor Jazz & Pop Fluit. Daarna heeft ze in Rotterdam haar Master of Music behaald in Jazz Compositie. Op dit moment is ze actief als componiste en fluitiste. Met haar eigen projecten componeert ze in diverse stijlen voor kleine en grote bezettingen. Daarnaast is ze fluitiste in verschillende bands en speelt zeer veelzijdig repertoire.

Wanneer werd je gegrepen door muziek?
Ik werd voor het eerst gegrepen door muziek toen ik muziek van Harry Potter ging spelen op de dwarsfluit. Dit vond ik heel cool!

Wat is het belangrijkste dat je zelf van je muziekdocenten hebt geleerd?
Er zijn twee dingen die ik me nog elke keer herinner tijdens het oefenen:
1. Muziek moet ook leuk zijn/blijven tijdens het oefenen.
2. Het belangrijkste wat ik heb geleerd is dat je fouten moet maken. Alleen dan leer je je instrument beter beheersen.

Wat wil je leerlingen meegeven?
Samen spelen is het leukste om te doen! Daarom gebruik ik twee verschillende manieren om niet alleen te spelen. Dit zijn liedjes die we samen (meerstemming in een duet) in de les spelen en liedjes die je met YouTube/Spotify mee kunt spelen.

Wat is je favoriete muziek?
Er is zoveel leuke muziek! Ik vind bijna elk genre leuk.

Waar word je verder blij van?
Knuffelen met mijn poes Mizuki! En ik vind het heel leuk om uitstapjes te maken, bijvoorbeeld naar de bioscoop, een concertzaal/theater, een restaurant of een museum. Daarnaast ben ik graag in de natuur. Ik heb ook een eigen moestuin en ik heb hier heel veel plezier én oogst van ;)!