Melle Berendsen

Zang- en pianodocent

Melle horizontaal

Melle Berendsen

Over Melle

Melle studeerde aan het Utrechts Conservatorium de opleiding Musician 3.0 als pianist, componist en zangeres. Deze opleiding kneedt jou tot een unieke muzikant, multi-instrumentalist, improvisator en maker.

Wanneer werd je gegrepen door muziek?
Als vier jarig meisje begon ik met pianolessen bij een juffrouw die een zelfbedachte methode van pianospelen had. Ze kon niet lezen en gebruikte haar intuïtie om stukken als Bach te spelen. Dit inspireerde me meteen om de piano te zien als een instrument met gigantisch veel mogelijkheden. Tevens heb ik de liefde voor muziek van mijn vader, die een groot Frank Zappa fan is. Al vroeg kwam ik hierdoor in aanraking met een complexe en creatieve vorm van muziek. Mijn passie voor muziek en podiumkunsten is hier ontstaan.

Wat is het belangrijkste dat je zelf van je muziekdocenten vroeger of van je docent(en) op het conservatorium hebt geleerd?
Toen ik de wereld van muziek betrad kwam ik erachter hoe vast veel muzikanten zitten in het perfect willen beoefenen van een instrument. Ik wilde meteen een tegenbeweging creëren en ben me gaan verdiepen in het integreren van imperfectie in performance. Ik besefte me toen dat als een succesvol muzikant de oordelen naast zich neerlegt als hij muziek maakt hij ultieme vrijheid kan bereiken.

Wat wil je leerlingen meegeven?
Muziek is voor iedereen. Juist als je denkt, dit kan ik niet maar ik vind het wel heel leuk wil ik je uitdagen wél muziek te gaan maken. Volg lessen, dompel jezelf onder met inspirerende muzikanten. Muziek is voornamelijk plezier maken. Ik ben van mening dat een goede theoretische basis en ontwikkeling van het muzikaal gehoor en intuïtie even belangrijk zijn. Ontdekkend en spelenderwijs werken we door pianotheorie heen met een methode die past bij de leerling.

Wat is je favoriete muziek(-stuk)?
Als kind ben ik gefascineerd geweest door goede zangers en zangeressen. Ik wilde net zo kunnen zingen als Ella Fitzgerald, Billie Holiday en Erykah Badu. Ik heb een brede muzieksmaak van Metal tot aan goede power ballads. Een paar favoriete artiesten zijn Jacob Collier, Snarky Puppy, James Blake en Yebba.

Waar word je verder blij van?
Naast muziek heb ik een enorme passie voor buitensporten. Je ziet me in mijn vrije tijd dan ook vaak in de klimhal en het liefst in de bergen. Ik hou ontzettend van klimmen, Ijsklimmen, alpineren of hoogtouren.

Muziekles

Zang- en pianoles
Dag:
Dinsdag en vrijdag
Tijdstip: tussen 15.15 en 18.30 uur
Locatie: OBS de Klim, Eifel 26

Pianoles
Dag: Woensdag
Tijdstip: tussen 14.30 en 19.00 uur
Locatie: Basisschool de Jazzsingel, Jazzsingel 900