Kasper van Dijk

Gitaar- en ukeleledocent

DSC00861

Kasper

Over Kasper

Kasper heeft in 2018 de opleiding Docent Muziek aan het Conservatorium Utrecht afgerond. Hij treedt regelmatig op met zijn bandjes waar hij akoestisch gitaar of contrabas speelt.

Wanneer werd je gegrepen door muziek?

Er ligt bij mij thuis nog een foto dat ik als tweejarige peuter achter het orgel van mijn oma zat. Blijkbaar was ik daar toen al niet weg te krijgen. Mijn echte interesse voor muziek begon denk ik toen ik films begon te kijken en games begon te spelen. Ik kreeg van mijn vader een cd met de soundtrack van Star Wars die ik helemaal grijs heb gedraaid. Ik vind het nog steeds zo bijzonder hoe muziek beeld zo kan versterken.

Wat is het belangrijkste dat je zelf hebt geleerd?

Het leukste van muziek maken is misschien wel niet het kunnen spelen van een liedje, maar de weg daarnaartoe. Het moment dat een beweging die je eerst niet lukte ineens klikt en daarna wel lukt geeft zo’n goed gevoel!

Wat wil je leerlingen meegeven?

Geef jezelf de tijd om te groeien als muzikant en raak niet te gefrustreerd als iets niet meteen lukt. Volgens mij leer je het snelst als je met een ontspannen glimlach iets gewoon nog eens probeert.

Wat is je favoriete muziek?

Ik hou eigenlijk van heel veel verschillende stijlen muziek. Zo speel ik in een coverbandje waarmee we vooral populaire elektronische hits spelen van bijvoorbeeld Avici en Daft Punk. Dit spelen we op onze akoestische instrumenten zoals accordeon, saxofoon, cajon en gitaar. In mijn eentje speel ik het liefst wat rustigere fingerpicking stukken, maar ik hou ook heel erg van rock, folk, funk, soul, wereldmuziek, jazz en klassieke muziek.

Waar word je verder blij van?

Als ik niet met muziek bezig ben klim ik graag door de boulderhal, schilder ik met waterverf en gouache, schiet ik foto’s met mijn camera of speel ik lekker onderuit in de bank een spelletje.

Muziekles

Gitaar- en ukelele-les
Dag: Woensdag
Tijdstip: tussen 13.30 en 18.00 uur
Locatie: Basisschool USV, Frans Halsstraat 22A

Dag:
Donderdag
Tijdstip: tussen 15.15 en 18.00 uur
Locatie: Hart van Noord, Trumanlaan 60