Jesse Brouwer

Pianodocent

Versie 2 (1)

Jesse Brouwer

Over Jesse

Jesse studeerde aan de Nederlandse Popacademie en volgde de opleiding Musician 3.0. aan het Conservatorium van Utrecht. Hij is breed georiënteerd: Jesse speelt in jazzformaties, componeert moderne klassieke muziek, speelt in een kinderkaraokeband en houdt van vrij improviseren en zingen!

Wanneer werd je gegrepen door muziek?
Volgens mijn ouders sliep ik als baby vrijwel nooit, tenzij de pianoconcerten van Mozart op stonden! Hierna was ik al vrij snel zelfbedachte liedjes aan het zingen en kwam ik rond mijn 8e levensjaar in aanraking met de piano. Ik was direct verkocht.

Wat is het belangrijkste dat je zelf van je muziekdocenten hebt geleerd?
Muziek moet je in je hele lichaam voelen zodat je die volledig beleeft. Dit is het belangrijkste dat ik heb geleerd. Je moet je leren overgeven tijdens het spelen, de rest is bijzaak.

Wat wil je leerlingen meegeven?
Ik wil mijn leerlingen meegeven dat je op ongelooflijk veel verschillende manieren muziek kunt maken waardoor je altijd weer iets in de muziek zal vinden dat je verrast.

Wat is je favoriete muziek?
Mijn favoriete stuk blijft het ‘Requiem’ van Mozart. Vooral het intro blijf ik geweldig vinden om te horen.

Waar word je – naast muziek – blij van?
Ik word blij van sporten en in de sauna zitten :-). Ook houd ik ervan mezelf uit te dagen door dingen te doen die ik niet gewend ben te doen.

Klopt het dat je een bijnaam hebt?
Ja, inderdaad. Ik word vaak de GVR (Grote Vriendelijke Reus) genoemd, omdat ik 2 meter lang ben, 110 kilo weeg en schoenmaat 52 heb!

Muziekles

Pianoles
Dag: Donderdag
Tijdstip: tussen 14.15 en 18.30 uur
Locatie: Basisschool USV, Frans Halsstraat 22A