Pablo Pluut

Gitaardocent

141118-236

Pablo Pluut

Over Pablo

Pablo studeerde Gitaar Lichte Muziek aan het conservatorium van Utrecht. Zijn vader is gitaarbouwer en daardoor heeft hij van jongs af aan gitaren om zich heen gehad. Het zat er dus dik in dat dit instrument zijn leven zou gaan beheersen.

Wanneer werd je (voor het eerst of later in je leven) gegrepen door muziek?
Ik zat in de brugklas (inmiddels 16 jaar geleden) en zag Metallica op tv spelen. Ik was verkocht!

Wat is het belangrijkste dat je zelf van je muziekdocenten hebt geleerd?
Leg de focus op het muziekstuk als geheel en staar je niet te veel blind op alle technische details van je eigen instrument.

Wat wil je leerlingen meegeven?
Dat je muziek leert maken door vooral goed te luisteren. En dat er een verschil is tussen spelen en oefenen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat leerlingen zelf op ontdekkingstocht gaan op het instrument door nieuwe dingen uit te proberen. Zo krijg je ook steeds meer lol in het musiceren. Dat is in mijn ogen belangrijker dan het hebben van een perfecte techniek.

Wat is je favoriete muziekstuk?
Een kleine greep uit mijn favorieten: Symfonieën van Mahler (met name de 2e). Het album ‘Pet Sounds’ van The Beach Boys. Ook het album ‘The Lamb lies down on Broadway’ van Genesis. En het album ‘Wish you were here’ van Pink Floyd. Ontzettend veel andere 60s en 70s muziek: David Bowie, Beatles, Bruce Springsteen, Bob Dylan, Neil Young, Joni Mitchell, Yes, Rush; eigenlijk te veel om op te noemen.

Waar word je verder blij van?
Ik maak graag tochtjes op mijn racefiets door de Utrechtse heuvelrug. Daarnaast lees ik graag over de geschiedenis van van alles en nog wat.

Muziekles

Gitaarles
Dag: Donderdag en vrijdag
Tijdstip: tussen 15.15 en 19.15 uur
Locatie: Basisschool USV, Frans Halsstraat 22A