Janneke van den Bosch

Zang- en muziekdocente

foto janneke 1

Janneke

Over Janneke

Ik ben Janneke van den Bosch, afgestudeerd in de richting Kunsteducatie en sindsdien ben ik werkzaam als zang- en muziekdocente. Zingen is mijn passie en heb heel mijn leven in diverse formaties het podium beklommen. Voor Muziek Voor Ieder Kind ben ik naast muziekdocent werkzaam als projectcoördinator voor al het naschoolse aanbod.

Wanneer werd je gegrepen door muziek?

Als ik filmpjes van vroeger terugkijk, was ik als jong kind altijd al aan het zingen en dansen. In de brugklas zong ik voor het eerst solo voor een grote zaal op een muziekavond. Als puber zat ik op een theaterschool en toen ik daar iets moest inzingen in een studio, werd ik echt gegrepen en dacht ik: dit wil ik vaker doen!

Wat is het belangrijkste dat je zelf hebt geleerd?

Dat mensen raken vaak belangrijker is dan elke noot te raken.

Wat wil je leerlingen meegeven?

Dat het vak muziek zoveel meer is dan enkel muziek; naast dat het vakoverschrijdend is, zie ik bij kinderen zulke prachtige dingen gebeuren tijdens muzieklessen dat het echt blokkades kan doorbreken.

Wat is je favoriete muziek?

Dat is heel breed, ik geniet onder andere erg van Missy Higgins, Wende Snijders maar ook wat oudere muziek spreekt me aan zoals Janis Joplin en Jacques Brel. Ook naar klassiek en kleinkunst luister ik graag.

Waar word je verder blij van?

Van mijn vrouw en 3 kinderen, vrienden en familie. Uit eten gaan, kroegje pakken, de zon en optreden.