Robin Meijer

Docent muziek

Foto breed

Robin

Over Robin

Robin Meijer studeert momenteel Docent Muziek aan het Utrechts Conservatorium. Hier volgt hij ook het keuzevak Muziektheorie, om zich meer te kunnen verdiepen en ontwikkelen in deze stof. Daarnaast speelt hij in diverse bands als zanger, gitarist of bassist.

Wanneer werd je gegrepen door muziek?

Ik heb altijd veel muziek om me heen gehad. Mijn vader speelt gitaar en zingt, en van hem heb ik ook toen ik 8 jaar mijn eerste gitaarles gekregen. Later kwamen daar steeds meer instrumenten bij; van drums naar zingen naar didgeridoo.

Wat is het belangrijkste dat je zelf hebt geleerd?

Dat ik samen muziek maken echt het leukste vind om te doen. De magie, die ontstaat wanneer je met elkaar een vet nummer neerzet of juist volledig improviserend muziek maakt, is een van de mooiste dingen die er is.

Wat wil je leerlingen meegeven?

Ik wil mijn leerlingen inspireren en laten zien wat je allemaal met muziek kan. Voor iedereen is er iets in muziek wat hen aangrijpt en waar je enthousiast van kan worden. Ook wil ik laten zien dat muziek een veilige plek voor jezelf kan zijn.

Wat is je favoriete muziek?

Mijn favoriete muziek is moeilijk te benoemen. De rauwe ska-punk van Jaya the Cat vind ik helemaal te gek, maar ik kan ook heerlijk wegdromen bij de liedjes van Ben Howard of lekker los gaan bij Pendulum. Over het algemeen neig ik wel naar de rock-kant van de lichte muziek.

Waar word je verder blij van?

Lekker met vrienden bij elkaar zijn en het over alles en niks tegelijk hebben. Achtbanen zijn ook iets wat ik echt leuk vind.