Pınar Dönmez

Docent muziek

240119-107

Pınar Dönmez

Over Pinar

Pınar Dönmez is geboren in Istanbul. Daar studeerde ze klassiek gitaar aan het Conservatorium. Na haar Italiaanse middelbare schoolopleiding in Istanbul vertrok ze naar Nederland om zang te studeren, haar grootste passie . Ze heeft de jazzopleiding gevolgd aan het Conservatorium van Amsterdam tussen 2003 en 2005. Later is ze afgestudeerd aan het Conservatorium van Zwolle.

Wanneer werd je gegrepen door muziek?
Ik vond muziek altijd heel leuk. Sinds dat ik een kleine meisje ben, houd ik van zingen en dansen. Het is namelijk ook de reden geweest voor mij om naar Nederland te komen; leren zingen!

Wat is het belangrijkste dat je zelf van je muziekdocenten hebt geleerd?
Aan het conservatorium heb ik geleerd dat muziek en het beoefenen hiervan veel regelmaat en discipline vraagt. Door het oefenen en geduld te hebben, heb ik geleerd om mijn talenten steeds beter te leren kennen. Met deze zelfkennis was het makkelijker om met mijn talenten te doen wat ik graag wilde, onder meer het schrijven van eigen liedjes.

Wat wil je leerlingen meegeven?
Ik wil mijn leerlingen bewust maken van hun eigen talenten, ze kennis laten maken met hun zang-instrument dus hun lichaam. Ik wil dat ze plezier hebben in het samen muziek maken. En dat ze bewust worden dat dit alleen kan als ze leren voor elkaar geduld, respect en liefde te hebben.

Wat is je favoriete muziek?
Dat is een hele moeilijke vraag omdat ik erg veelzijdig ben, ook met de muziek waar ik naar luister. Over het algemeen vind ik alle stijlen muziek waarop ik kan dansen heel leuk. En om te zingen geef ik de voorkeur aan rustigere, melancholische muziek.

Waar word je – naast muziek – blij van?
Van vrolijke en liefdevolle kinderen, koken, knutselen, dansen, kletsen met vriendinnen, niks doen, op het podium zijn, wandelen in de natuur, met mijn familie te zijn en cadeaus geven en krijgen!