Noëmi Schermann

Pianodocent

IMG_4206

Noëmi

Over Noëmi

Noëmi Schermann heeft haar bachelor piano gedaan het Utrechts Conservatorium bij docent Henry Kelder waar zij in juni 2021 afstudeerde. In september 2021 start zij met de studie koordirectie aan het conservatorium van Amsterdam bij Jos Vermunt en Daniel Reuss. Daarnaast heeft zij van 2007 t/m 2019 bij de Nationale koren o.l.v. Wilma ten Wolde gezongen en geeft zij veel aandacht aan het schrijven van muziek.

Wanneer werd je gegrepen door muziek?

Zolang als ik mij kan herinneren heb ik een zeer sterke drang van binnen om muziek te maken. Volgens mijn ouders kon ik eerder zingen dan praten. Ik had altijd muziek in mijn hoofd en kon niet wachten tot ik eindelijk oud genoeg was om met een instrument te beginnen. Daarnaast zijn mijn beide ouders musici dus is het mij ook wel met de paplepel ingegoten.

Wat is het belangrijkste dat je zelf hebt geleerd?

Een van de aller belangrijkste dingen die ik tot nu toe heb geleerd is om vertrouwen te hebben in wie je zelf bent en wat je kan. Dat is vaak namelijk al goed. Het heeft geen zin om te proberen een ander te worden. Een ander heel belangrijk ding dat ik heb geleerd is om een fout te zien als startpunt om te groeien en niet als iets wat je niet kan of goed doet. Het is juist leuk om dingen aan te pakken en te zien dat het dan beter wordt!

Wat wil je leerlingen meegeven?

Mijn leerlingen zou ik liefde en enthousiasme voor de muziek willen meegeven. Daarnaast zou ik ze een brede ontwikkeling willen meegeven. Niet alleen maar pianospelen, maar er ook bij zingen en eigen creativiteit aanspreken door zelf stukken te maken of te improviseren. Het is de taak van de docent steeds te zoeken naar dingen om de leerling tot bloei te laten komen!

Wat is je favoriete muziek?

Het meest thuis voel ik me toch wel bij de meeste genres binnen de klassieke muziek, gezien ik dat altijd van huis uit mee heb gekregen. Inmiddels luister ik ook graag naar andere soorten muziek. Qua spelen speel ik graag Bach, Haydn, Ravel en romantische muziek als Rachmaninoff, Chopin of Brahms, maar ook nieuwere klassieke muziek. Ik hou dus van veel verschillende dingen!

Waar word je verder blij van?

Verder word ik ontzettend blij van wandelen, tekenen, boeken lezen en koffiedrinken met vrienden!