Mari-anne Hof

Docente muziek

Mari-anne horizontaal

Mari-anne Hof

Over Mari-anne

Wanneer werd je gegrepen door muziek?
Toen ik 7 jaar was werd ik naar muziek gestuurd (AMV), zoals gewoon was in onze familie. Ik was kennelijk zo enthousiast dat mijn moeder bij ons thuis een kinderkoor heeft opgericht en een dirigente uitnodigde om ons les te geven en repertoire in te studeren. Met kerstmis zing ik nog steeds in klederdracht buiten op straat. Daarnaast ging ik voor de blokfluit, want mijn broer speelde al piano. Ik kwam van een dorp en daar kon je kiezen uit piano, gitaar of blokfluit. Ik heb het 10 jaar vol enthousiasme gespeeld. Maar ik vond het op een gegeven moment weljammer dat ik niet in een popbandje kon met mijn instrument.

Wat is het belangrijkste dat je zelf van je muziekdocenten vroeger of van je docent(en) op het conservatorium hebt geleerd?
Dat het heel fijn is om contact te maken met mensen via het samenspelen met instrumenten. Ik speel nog steeds in een harmonie-orkest met de trombone en met de basgitaar in bandjes. En met groepen mensen zin ik liedjes en ieder begeleidt zich op de ukelele.

Wat wil je leerlingen meegeven?
In het begin dat je plezier hebt aan het spelen; dus kies een instrument dat bij je past. Oefen elke dag even want dan blijf je vooruit gaan. En ook wat wil je met je instrument? In een groot orkest, of wil je in een bandje? Of wil je in je eentje een heel orkest zijn? Dan weet je waar je het voor doet ook al lukt het even wat minder.

Wat is je favoriete muziek(-stuk)?
Om te bestuderen en regelmatig te luisten: Stravinsky (klassiek). Maar verder veel muzieksoorten; van hardrock tot cabaret en kinderliedjes (en vooral Christmas carols).

Waar word je verder blij van?
Als ik kinderen in de les blij zie worden van het zingen of spelen. En ook om steeds meer instrumenten te beheersen, zodat ik in de les zoveel mogelijk instrumenten kan laten horen.