Vioolles

Versie 3

Vioolles

In de vioollessen leer je naast een goede basistechniek al vanaf het begin hoe leuk het is om samen te spelen. Dit doe je met je docent of met een andere leerling in de duo-cursus. Streekbeheersing, lichaamshouding en toonvorming zijn essentieel bij het vioolspelen. Hier zal dan ook ruimschoots aandacht aan worden geschonken in de lessen. We werken met een lesmethode die past bij de interesse van het kind, zijn of haar niveau en zijn of haar ontwikkelingsfase. Doorgaans beginnen we met gericht noten lezen als het kind in groep 3 zit.

Aan het einde van het schooljaar mogen leerlingen voor hun ouders, opa’s en om’s of andere belangstellenden spelen tijdens de leerlingenuitvoering. Daarnaast organiseert Marthe nog andere leuke vioolavonden waar de vioolleerlingen laten horen wat ze geleerd hebben.

De ervaring leert, dat hoe verder leerlingen zijn in hun ontwikkelingen, des te sterker ze weten wat ze willen spelen. Dit proces ondersteunen we graag. Dit doen we door goed te luisteren naar de wensen van de leerling en hier zo goed mogelijk op aan te sluiten. Daarnaast dragen we graag ideeën aan.

Het thuis oefenen van de liedjes en stukken vormen een belangrijk onderdeel van de vioolles. De ervaring leert dat kinderen die dagelijks – al naar gelang de leeftijd – tussen de tien en dertig minuten oefenen, de beste resultaten boeken.

Graag helpen we met het maken van een keuze voor de huur of aanschaf voor een goed instrument. Twee adressen voor verhuur en verkoop van goede violen:
Maki in Utrecht: www.makivioolbouw.nl
Van der Knaap in Baarn: www.vanderknaapvioolbouw.nl.

Voor een proefles is het nog niet nodig een viool in bezit te hebben.

Inschrijven

Info

Dag:  Dinsdag en vrijdag
Docent:  Marthe Lasthuis
Locatie:  Basisschool USV, Frans Halsstraat 22A

Tarieven:
€280,- voor tien lessen van een half uur (introductiecursus)
€966,- voor 37 lessen van een half uur, individueel
€643,- voor 37 lessen van twintig minuten, individueel
€602,- voor 37 lessen van een half uur, duoles
€402,- voor 37 lessen van twintig minuten, duoles

Reviews

De vioollessen worden gegeven op de dinsdag en vrijdag aan de Frans Halsstraat 22A

Schrijf je kind nu in!

Schrijf je kind NU in voor een proefles of neem contact op voor meer informatie.