Compositieles

MuziekvooriederKind-AnnavanKooij-7735

Compositieles

Wil jij graag liedjes schrijven maar weet je niet waar je moet beginnen? Een liedje speciaal voor je huisdier, je lievelingskleur, die ene zonnige dag of toen je was gevallen met de fiets..? Een liedje kan over van alles gaan! In de compositielessen van onze enthousiaste en vakkundige docente Nadia leer je hoe JIJ dit kan doen. 

Wat leer je in de compositieles? 

  • Je leert hoe je een verhaal vertelt met muziek 
  • Je ontwikkelt je gevoel voor ritme
  • Je ontdekt hoe je voor diverse instrumenten componeert
  • Je traint je gehoor
  • Je leert hoe je noten leest en deze noteert
  • Je leert hoe je een melodie of harmonie componeert 

Hoe werken we?
We geven les van beginners tot gevorderde studenten en volwassenen. We werken praktijkgericht in individuele lessen. Dit betekent dat we, voor zover dit mogelijk is, samen met je eigen instrument gaan ontdekken wat je voor ogen hebt en hoe je het schrijven kunt aanpakken. In het muzieklokaal staat een piano. Het leukste is natuurlijk als je je liedje ook zelf kunt gaan spelen. Nadia helpt je hierbij. Een muzikale basis helpt bij de compositielessen maar dit is niet noodzakelijk. Afhankelijk van het niveau en de ontwikkelingsfase kunnen we kijken wat mogelijk is. Misschien is muziek schrijven wel helemaal niet nodig met pen en papier ;).
We volgen geen lesmethode, er worden op maat gemaakte lessen gegeven die passen bij het individu.

Het thuis schrijven van de liedjes vormt een belangrijk onderdeel van de compositieles. Als een leerling dagelijks – afhankelijk van de leeftijd – tussen de 10 en 30 minuten ermee bezig is, dan boekt de leerling goede resultaten en kunnen we veel doen in de lessen. 

Introductiecursus
Het is mogelijk om te beginnen met een introductiecursus van tien lessen. Zo kan je kind ervaren of er een klik is met de docent en of het instrument bij je kind past.   

U-pas en Jeugdfonds Cultuur
Is het lesgeld voor jou een probleem? Met een U-pas kun je een deel van het lesgeld betalen. Meer informatie vind je op www.u-pas.nl. Bovendien kom je met een U-pas direct in aanmerking voor subsidie van het Jeugdfonds Cultuur. Hierdoor betaal je zelf niets voor de lessen. Ook als je tijdelijk minder te besteden hebt, kom je in aanmerking voor subsidie van het Jeugdfonds Cultuur. Wij begeleiden de gehele aanvraag. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We helpen je graag en zorgen ervoor dat – hoe jouw situatie ook is – je kind muziekles kan volgen. 

Advies van Muziek voor Ieder Kind
Kom langs voor een vrijblijvende proefles bij Nadia om te kijken of componeren ook wat voor jou is! 

Enthousiast geworden? Meld je kind dan nu aan voor een vrijblijvende proefles! 

Inschrijven

Wanneer en waar?

Dinsdag

Docent: Nadia Marak
Locatie: Zimihc Wittevrouwen, Bouwstraat 55

Reviews

Compositieles in Utrecht in theater Zimihc in Wittevrouwen

Schrijf je kind nu in!

Schrijf je kind NU in voor een proefles of neem contact op voor meer informatie.